دبیرکل سازمان ملل متحد خواستار در نظر گرفتن و توجه بیشتر دولتها به معلولان در دوران مقابله با کووید-۱۹ شد.
آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد از دولتها خواست تا معلولان را در مرکز توجه به لحاظ اقدامات مقابلهای و بهبودی کووید-۱۹ قرار داده و با آنها در این زمینه به مشورت و مشارکت بپردازند.به گفته گوترش، حتی در شرایط عادی هم معلولان کمتر به آموزش، مراقبتهای بهداشتی و فرصتهای درآمدی دسترسی پیدا میکنند یا در جامعه مشارکت دارند.وی با اشاره به این که همهگیری کروناویروس در حال تشدید این نابرابریها بوده و تهدیدات جدیدی را در این زمینه ایجاد کرده است، افزود: افراد دارای معلولیت بیشتر در فقر زندگی میکنند و میزان بیشتری از خشونت، بیتوجهی و سوء استفاده را تجربه مینمایند.
کمپین پیگیری حقوق افراد دارای معلولیت، در نامه ای به رئیس سازمان صدا و سیما، در خصوص پخش پیامهای تحقیرآمیز صدا و سیما نسبت به شهروندان دارای معلولیت، اعلام موضع کرد.کمپین پیگیری حقوق افراد دارای معلولیت در محکومیت پیامهای تحقیرآمیز صدا و سیما نسبت به شهروندان دارای معلولیت، خطاب به علی عسگری رئیس سازمان صدا و سیما، نوشت: منع از تمسخر دیگران نه تنها تک تک افراد را شامل میشود، بلکه شامل نهی از تمسخر گروهها یا اقلیتهای مختلف نیز میشود. این در حالی است که به رغم تاکید آیات و احادیث متعدد در ارتباط با نکوهش تمسخر و تحقیر دیگری، (خواه به صورت فردی و خواه گروهی) رسانه ملی از هیچ تلاشی برای انجام این امر زشت و نکوهیده، نسبت به بزرگترین اقلیت اجتماعی همانا شهروندان دارای معلولیت خودداری نمیورزد.
رئیس سازمان آموزش و پرورش استثنایی، گفت: پروتکل آموزش زبان اشاره برای کادر درمان جهت برقراری ارتباط با افراد ناشنوای مبتلا به #کرونا در قالب یک فیلم آموزشی تهیه شد.
سید جواد حسینی، افزود: پروتکل ارتباط کارکنان بخش درمان با افراد با آسیب شنوایی مبتلا به کرونا، در این سازمان تهیه و تدوین شده است.وی در تبیین این موضوع گفت: با توجه به شیوع بیماری کرونا و محدودیتهای ارتباطی افراد با آسیب شنوایی، آموزش کلمات و واژگان کاربردی در این حیطه به پزشکان، پرستاران، مراقبین بهداشت و کادر سلامت به منظور تعامل مؤثر با ناشنوایان میتواند گام مؤثری در پیشگیری، کنترل و درمان، بیماری برای این گروه باشد.
مدیرکل بهزیستی استان زنجان گفت: کارفرمایانی که برای معلولان اشتغالزایی کنند و آنها را در مجموعههای خود به کارگیرند، از تسهیلات با نرخ بهره چهار درصد بهرهمند میشوند.محمد محمدی با بیان اینکه حمایتهای بیمه خویش فرمایی و کارفرمایی با هدف ایجاد بسترهای لازم جهت ثبات و پایداری اشتغال های ایجاد شده، از طریق کمک به پرداخت سهم بیمه انجام میشود، افزود: کارفرمایان به ازای به کارگیری هر یک معلول می توانند تا ۲ میلیارد ریال تسهیلات دریافت کنندوی یکی از شیوهها و راههای حفظ و پایداری اشتغال ایجادشده را ارائه بستههای کمکی و تشویقی ذکر کرد و گفت: بر این اساس در صورت به کار گیری افراد دارای معلولیت کمک هزینه ارتقای کارآیی فرد دارای معلولیت شاغل تا پنج سال قابل پرداخت است که در سال گذشته نزدیک به ۳ میلیارد ریال به ۳۵ نفر از این افراد پرداخت شده است.
عضو هیأت علمی دانشگاه علوم بهزیستی گفت: افراد ناشنوا و کم شنوا هم در میان بیماران کرونایی بوده اند، که برقراری ارتباط بین آنان و کادر درمانی بیمارستانها از ضروریات درمان محسوب می شود.گیتا موللی، افزود: باید آگاهی لازم در میان اعضای کادر درمانی و بیماران ناشنوا و کم شنوا باشد که در مواجهه با این شرایط، چه کاری انجام بدهند که اینگونه بیماران در مراکز درمانی دچار سردرگمی و مشکل نشوند.
وی اظهار داشت: در حال حاضر، خیلی از ناشنوایان و کم شنوایان از روش زبان اشاره برای صحبت کردن با دیگران استفاده میکنند و ممکن است که از روش گفتاری هم استفاده کنند اما ضمن آنکه کاملاً به زبان گفتاری مسلط نیستند، شرایط سخت شنیداری مانند وجود سرو صدای مزاحم در محیط، فاصله فیزیکی با فرد مقابل یا عدم توانایی در لب خوانی (به دلیل وجود ماسک بر روی دهان اعضای کادر درمانی)، سبب میشود تا در برقراری ارتباط با کادر درمانی دچار مشکل شوند.
بیش از پنج ماه از لغو برگزاری بازیهای آسیایی ناشنوایان میگذرد اما با وجود تعیین زمان و محل جدید برای این بازیها، برگزاری آن همچنان با ابهام مواجه است.قرار بود بازی های آسیایی ناشنوایان ۱۰ تا ۲۱ آبان ماه سال گذشته برگزار شود اما در فاصله یک ماه مانده به این تاریخ مقرر، درگیری ها و بحران های سیاسی برگزاری بازی ها در هنگ کنگ را لغو و به تاخیر انداخت.بعد از آن کنفدراسیون آسیایی ورزش های ناشنوایان که محمد پورگر ریاست آن را بر عهده دارد برای انتخاب میزبان جدید بازی ها با کشورهای عربی مانند بحرین، اردن و امارات وارد رایزنی شد. نتیجه هم تعیین بحرین به عنوان محل جدید بازی ها بود.
کنفدراسیون ورزش های ناشنوایان آسیا اواخر اسفندماه سال گذشته ضمن معرفی میزبان جدید المپیک آسیایی، اعلام کرد که آبان ماه زمان تعیین شده برای برگزاری بازی ها در بحرین است با این حال همچنان برگزاری نهمین دوره بازی های آسیایی ناشنوایان در هاله ای از ابهام قرار دارد
مدیر تیمهای ملی کشتی فرنگی ناشنوایان از برگزاری مسابقات جهانی کشتی در تمام ردههای سنی در اواخر مهر خبر داد و گفت: این مسابقات قرار بود خرداد در ترکیه برگزار شود که به دلیل شیوع ویروس کرونا از سوی اتحادیه جهانی کشتی ناشنوایان به مهرماه موکل شد.
جمشید خیرآبادی ظهار کرد: بعد از برگزاری مسابقات انتخابی که بهمن سال گذشته برگزار شد نفرات اصلی شناسایی و به تیم ملی دعوت شدند که قرار بود اولین اردو آمادهسازی تیم برای شرکت در مسابقات جهانی توکیو در اواخر بهمن برگزار شود که متاسفانه به دلیل شیوع ویروس کرونا کلیه مسابقات ناشنوایان از سوی اتحادیه جهانی کشتی ناشنوایان تا مهرماه به تعویق افتاد. در حال حاضر نیز کلیه برنامهها و اردوهای تمرینی از سوی ستاد عالی کرونا در وزارت ورزش تعطیل شده است و ما منتظر هستیم تا ببینیم شرایط از نظر بیماری چگونه خواهد بود تا بتوانیم اردوهای خود را برگزار کنیم.
رئیس فدراسیون ناشنوایان تأکید کرد جدایی دبیر پیشین این فدراسیون صرفا به دلیل پایان مأموریت یک ساله بود نه اختلاف نظر، برکناری یا استعفا.روز گذشته با حضور مهران تیشه گران، رئیس فدراسیون ورزشهای ناشنوایان، پژمان معتمدی به عنوان سرپرست دبیری این فدراسیون منصوب شد.
معتمدی جایگزین حمید بنی تمیم شد که برای مدت ۸ ماه متصدی دبیری فدراسیون بود. بنی تمیم ۳۱ تیرماه سال گذشته در حالی که کاندیدای ریاست فدراسیون کشتی هم شده بود، به جای علی دانشمند فرد به عنوان دبیر فدراسیون ناشنوایان منصوب شد. وی اما بعد از هشت ماه به همکاری با این فدراسیون پایان داد تا به وزارت ورزش بازگردد.